Spara till kontantinsats

Att slippa låna till kontantinsats och själv betala den med egna pengar är självklart, och kommer alltid vara, det bästa valet. På ett huslån kan dock denna summa vara ganska stor och det är därför viktigt att du börjar spara i god tid. Nedanför finns ett par tips på hur du kan slippa låna till kontantinsats och på så sätt slippa att betala onödig ränta.

Spara i god tid

Konsten att spara pengar är helt klart det som avgör om du kommer att kunna undvika att låna till kontantinsats. Det krävs planering och disciplin att spara och även hitta lån med låg ränta. Det är viktigt att tänka på att denna uppoffring kommer att göra dig gott senare i livet.

Spara rätt

Det finns hundratals olika sätt att spara pengar och låt dem växa. Det allra enklaste är ett sparkonto med ränta. Fonder, aktier och andra sorters värdepapper kan ge din ekonomi en rejäl skjuts, men den kan också sjunka och beröva dig helt på dina spar pengar.

Minimera slösande

Detta är mer ett allmänt tips för alla som vill spara pengar, oavsett om du tänker låna till kontantinsats eller inte. Obetänksamt slösande av månadens överskott är helt klart den största boven i denna situation.